ZESKANTBOUTEN

Bij Primex BV hebben we een uitgebreid assortiment zeskantbouten met verschillende DIN-nummers. Veel gebruikte bouten zijn de zeskantbouten met de nummers: DIN 931, DIN 933 of DIN 6921. Via onze website kunt u deze eenvoudig en veilig bestellen. Heeft u de bouten per direct nodig? Breng dan een bezoek aan onze winkel gelegen in Geleen. Hier staan professionals voor u klaar, die u helpen met het maken van de juiste keuze. Zo kunt u direct aan de slag met de juiste bouten.  

Zoekresultaten

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.
Bedoelde u: {{suggestion.Description}} , ?
Zoekterm: {{webshop.searchValue}}
Filters: {{filter.filter}}
{{webshop.totalItems | number}} {{'Producten' | lowercase}}

Geen resultaten gevonden

Sale
Nieuw
{{item.Description}}
> Productcode:
Levertijd: Onbekend
Bestelafname per: {{item.UOMMultipleMandatory && item.UOMMultiple ? item.UOMMultiple : item.UOM}} {{item.UOMType.Description}}
Gevonden in

Sale
Nieuw
{{item.Description}}

Productcode:
Levertijd:
Levertijd: Onbekend
Gevonden in
Prijs

Pagina's ({{webshop.productPagesTotalCount}})

Documenten van producten ({{webshop.productDocumentTotalCount}})

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

Waarvoor gebruikt u zeskantbouten?

Een zeskantbout is een cilindrische staaf, meestal gemaakt van metaal, maar mogelijk ook van een ander materiaal, voorzien van schroefdraad en een zeskantige kop. Een (zeskant)bout gecombineerd met een moer is een middel om twee of meerdere voorwerpen met elkaar te verbinden.
Zeskantbouten worden vaak gebruikt in constructies en toepassingen waarbij sterke en duurzame verbindingen nodig zijn. Denk hierbij onder andere aan het bevestigen van flenzen, appendages en kapbeugels.

Zeskantbouten kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze kunnen gebruikt worden voor het aansluiten en verstevigen van een voorwerp, maar zijn vooral zeer geschikt voor het vastmaken van grote staalconstructies. Stalen constructies bieden draagkracht en stabiliteit, zelfs bij extreme weersomstandigheden. Ook stenen en materialen, zoals natuursteen en beton, kunnen makkelijk op de plaats worden vastgezet met zeskantbouten. De bouten zijn zeer stevig, waardoor ze deze steensoorten makkelijk op hun plaats houden. Naast deze soorten bouten hebben wij ook slotbouten, oogbouten en houtdraadbouten in het assortiment bij Primex BV.
 

Verschillende soorten Zeskantbouten

Bij Primex BV vindt u zeskantbouten met verschillende DIN-nummers, zoals DIN 931, DIN 933 of DIN 6291. Het DIN-nummer specifieert de afmetingen, de productiewijze en andere technische details van de bout. Ook bevestigingsmaterialen zijn vaak voorzien van een DIN-nummer, het nummer staat dus garant voor goede kwaliteit die voldoet aan de vereiste standaarden. Naast het DIN-nummer heeft elke zeskantbout een andere maat. De diameter wordt aangegeven in millimeters en staat altijd in de specificaties of naam van de bout. De afmeting wordt aangegeven met de letter M en vervolgens het getal in millimeters. De meest voorkomende afmetingen zijn:
-    Zeskantbout M8
-    Zeskantbout M10
-    Zeskantbout M12
-    Zeskantbout M16
-    Zeskantbout M20

Primex BV heeft verschillende soorten zeskantbouten, met verschillende diameters en DIN-nummers. Veel gebruikte bouten zijn de zeskantbouten met de nummers: DIN 931, DIN 933 of DIN 6921. Ook verkopen we kraagbouten bij Primex BV, een kraagbout heeft een opstaande rand en is zelfblokkerend. 
 

Zeskantbouten van verschillende materialen

Zeskantbouten komen niet alleen in verschillende maten, maar ook in verschillende materialen. Bij Primex BV onderscheiden we de materialen in drie categorieën: staal, RVS-A2 en RVS- A4:

-    Stalen zeskantbouten: Deze bouten hebben na de productie geen oppervlakkige behandeling gehad, hierdoor zijn ze minder bestendig tegen corrosie.
-    RVS-A2 zeskantbouten: Deze bouten zijn gemaakt van de meest standaard kwaliteit roestvrij staal en bestaan uit chroom (18%) en nikkel (8%). Dit materiaalsoort is zeer goed bestand tegen corrosie onder normale omstandigheden.
-    RVS-A4 zeskantbouten: Deze bouten zijn van stevig roestvrij staal gemaakt. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen corrosie en daardoor perfect om toe te passen in agressievere omgevingen met bijvoorbeeld chloor of zeewater.

 

De juiste zeskantbout of kraagbout gebruiken

Als u iets wilt bevestigen aan metaal, heeft u standaard de keuze uit verschillende soorten kraagbouten of zeskantbouten. De soort zeskant- of kraagbout die u nodig heeft, is vooral afhankelijk van de omgeving waarin u dit gaat plaatsen. Gaat u de bout buiten- of binnenshuis plaatsen? Wordt de bout blootgesteld aan vocht of hitte? Al deze factoren hebben invloed op de uiteindelijke keuze van de soort kraag- of zeskantbout. Binnenshuis kunt u gerust stalen zeskantbouten gebruiken. Hier is de kans op corrosie minimaal, waardoor schade aan de bouten voorkomen wordt. Bent u echter van plan om buiten natuurstenen vast te zetten? Dan kunt u beter kiezen voor RVS-A2 kraagbouten of zeskantbouten. Het materiaal RVS-A2 is namelijk beter beschermd tegen corrosie, wat veroorzaakt kan worden door regen en hitte. Primex BV heeft de bouten die u nodig heeft en deze zijn altijd uit voorraad leverbaar. Zo hoeft u niet lang te wachten op deze soorten bouten en kunt u vrijwel direct aan de slag.

 

Zeskantbouten bestellen bij Primex bv

Op zoek naar zeskantbouten voor uw industriële project? Dan bent u bij Primex BV aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan bevestigingsmaterialen, waaronder zeskantbouten. Onze zeskantbouten zijn in verschillende maten en materialen verkrijgbaar, waardoor wij altijd de juiste bout hebben voor uw klus.