SCHROEVEN

Bezig met een groot project of met wat kleine klussen in en om het huis? Schroeven komen altijd van pas en worden gebruikt om verschillende materialen aan elkaar te verbinden. De schroef zorgt voor een sterke verbinding vanwege de schroefdraad, hierdoor wordt er ook een strakke verbinding gecreëerd. Het is belangrijk om naar de soort schroef te kijken, niet elke schroef is geschikt voor ieder materiaal. Bij Primex BV bieden we metaalschroeven, plaatschroeven, houtschroeven en spaanplaatschroeven aan. Binnen deze categorieën bieden wij een uitgebreid aanbod van schroeven met verschillende afmetingen en materialen. Alle schroeven bestelt u gemakkelijk online via onze webshop, natuurlijk kunt u ook langskomen in onze winkel voor advies.

 

 

 

Schroeven

Om verschillende voorwerpen of materialen te verbinden kunnen diverse middelen gebruikt worden, zoals nagels, schroeven, bouten en moeren, deuvels of lijm. Afhankelijk van uw klus wordt gekozen voor de juist verbindingsmethode.

In de meeste gevallen wordt gekozen om schroeven als verbindingsmethode te gebruiken. Een schroef zorgt voor een sterke verbinding door het schroefdraad. Hiermee zorgt u daarnaast voor een strakke verbinding tussen de verschillende materialen.

Wanneer u schroeven gebruikt voor uw klus, dan is het soort schroef belangrijk om naar te kijken. Niet iedere schroef is geschikt om ieder materiaal te verbinden. Zo hebben wij voor metaal speciale metaalschroeven en hebben wij voor hout houtschroeven. U kunt bij ons dus voor elke klus geschikte schroeven bestellen!

 

Schroeven kopen

Ons assortiment bevestigingsmaterialen bestaat onder andere uit een ruim aanbod. Wij verkopen schroeven in staal en RVS. Bij ons vindt u schroeven voor elke klus. U heeft de keuze uit: metaalschroeven, plaatschroeven, houtschroeven en spaanplaatschroeven. In ons assortiment vindt u elke dikte en lengte, zo krijgt u bij ons altijd de juiste schroeven voor uw klus.

 

Metaal schroeven kopen

Bij Primex B.V. vindt u een uitgebreid assortiment aan metaalschroeven, zoals: plaatschroeven, zelf borende schroeven, kruisplaatschroeven en een hoop andere schroeven met bijvoorbeeld een platverzonkenkop, cilinderkop of bolcilinderkop. Onze metaalschroeven zijn te verkrijgen in verschillende materialen, zoals: staal, RVS A2 en RVS A4. Vraagt u zich af welke precies geschikt zijn voor uw klus? Neem dan telefonisch contact op met een van onze medewerkers of stuur een mailtje naar onze klantenservice.

 

Onze metaal schroeven bestelt u eenvoudig en snel op onze website. Neem een kijkje tussen ons uitgebreide assortiment en bestel alle benodigdheden voor uw klus. Wilt u de producten nog sneller in huis hebben? Breng dan een bezoekje aan onze fysieke winkel in Geleen.

 

Plaat schroeven

Ook voor plaatschroeven kunt u terecht bij Primex B.V. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan plaatschroeven. Deze zijn verkrijgbaar in Din 7981, Din 7982 of Din 7983. Din staat voor Deutschen Institut für Normung, een normering die afkomstig is uit de Duitse techniekindustrie. De normering zorgt ervoor dat de kwaliteit van bepaalde producten een stuk beter wordt. Deze schroeven kopen kan in staal, RVS A2 en RVS A4.

 

Onze plaatschroeven zijn zowel verkrijgbaar met een cilinderkop, als met een platverzonken- of bolverzonken kop. De plaatschroeven zijn verkrijgbaar vanaf een lengte van 16 mm tot een lengte van 100 mm. Daarnaast zijn onze spaanplaatschroeven verkrijgbaar in een dikte tussen de 2,2 en 6,3 mm. Een deel van ons aanbod aan plaatschroeven is ook te verkrijgen in een zelf tappende uitvoering, zo hoeft u niet voor te boren!

 

Plaat schroeven bestellen kunt u op onze website of in onze fysieke winkel. Op onze website staat een uitgebreid assortiment aan plaatschroeven. Vindt u niet het gewenste product? Neem dan telefonisch contact op of stuur een mailtje naar onze klantenservice.

 

Hout schroeven

Ook vindt u bij Primex B.V. een groot assortiment aan houtschroeven. Houtschroeven worden gebruikt om houten balken of platen met elkaar te verbinden of om iets te bevestigen op een houten oppervlak. Via onze website shopt u niet alleen heel eenvoudig, maar heeft u ook keuze uit een ruim aanbod. Schroeven bestellen is eenvoudig op de website te doen, zo vindt u voor elke klus de geschikte schroeven op onze site.

 

Bij ons kunt u terecht voor iedere soort houtschroef. Welke houtschroef u nodig heeft, is afhankelijk van de klus. Wilt u deurbeslagen of sleutelschilden netjes afwerken? Dan is de houtschroef met platverzonkenkop de beste optie! Moet u iets bevestigen zonder te verzinken? Dan is de houtschroef met bolkop de beste optie voor uw klus. Binnen ons assortiment vindt u ook houtschroeven voor specifieke toepassingen, zoals de spaanplaatschroef.

 

Spaanplaat schroeven

De spaanplaatschroef staat ook wel bekend als de universele schroef. Deze schroef wordt vrijwel voor elke houtsoort gebruikt, maar vooral voor spaanplaat of multiplex. De spaanplaatschroef heeft een dunne schacht, een scherpe draad en een scherpe punt. Hierdoor is deze makkelijker in harde houtsoorten vast te zetten.

 

Ons assortiment kent verschillende materialen, zoals RVS A2, geelverzinkt en Elektrolytisch verzinkt. De zinklaag beschermt het staal voor tegen corrosie.

 

Deze schroeven kopen voor spaanplaat kan al vanaf een lengte van 16 mm. De langste spaanplaatschroeven die wij aanbieden zijn 140 mm lang. Daarnaast zijn de schroeven verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo kunt u bij ons spaanplaat schroeven bestellen van een dikte tot 6 mm. De schroeven zijn zowel verkrijgbaar met een kruis PZD-kop, als met een Torx-kop.