DRAADEINDEN

Op zoek naar hoogwaardige draadeinden voor verschillende projecten of constructies? Dan zijn draadeinden misschien wel de juiste keuze voor u. Draadeinden, ook wel draadstangen of draadankers genoemd, zorgen voor een stevige bevestiging tussen twee voorwerpen of objecten. Een draadstang is een metalen staaf met aan de buitenkant een schroefdraad, die wordt gebruikt in combinatie met een moer. De draadstaaf komt voor in verschillende materialen en afmetingen, bij Primex BV bestaat het assortiment uit verschillende Din 975 draadeinden van RVS A2, RVS A4 en staal. RVS draadankers worden voornamelijk buiten gebruikt, om corrosie te voorkomen en verminderen. Niet helemaal zeker welke draadeinden u nodig heeft? Kom voor advies eens langs bij onze winkel in Geleen!

Zoekresultaten

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.
Bedoelde u: {{suggestion.Description}} , ?
Zoekterm: {{webshop.searchValue}}
Filters: {{filter.filter}}
{{webshop.totalItems | number}} {{'Producten' | lowercase}}

Geen resultaten gevonden

Sale
Nieuw
{{item.Description}}
> Productcode:
Levertijd: Onbekend
Bestelafname per: {{item.UOMMultipleMandatory && item.UOMMultiple ? item.UOMMultiple : item.UOM}} {{item.UOMType.Description}}
Gevonden in

Sale
Nieuw
{{item.Description}}

Productcode:
Levertijd:
Levertijd: Onbekend
Gevonden in
Prijs

Pagina's ({{webshop.productPagesTotalCount}})

Documenten van producten ({{webshop.productDocumentTotalCount}})

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

Draadeinden

Als u gaat klussen of voorwerpen aan elkaar wilt bevestigen, dan heeft u waarschijnlijk wel eens van een draadeind gehoord. Draadeinden zorgen ervoor dat twee voorwerpen stevig aan elkaar bevestigd kunnen worden. Deze voorwerpen verschillen van tafelpoten aan de tafel tot aan het ophangen van radiotoren. Het gebruik van draadeinden komen ook in de bouw en metaalindustrie veel voor. Deze zijn namelijk te verkrijgen in verschillende soorten en maten, waardoor deze op meerdere vlakken te gebruiken zijn. Het is echter van groot belang dat u de juiste dikte kiest. De moer, die nodig is om twee voorwerpen stevig en veilig te bevestigen, moet namelijk precies om het draadeind heen passen. Gelukkig hebben zowel draadeinden als moeren een groot assortiment binnen de kluswereld. Hierdoor bent u verzekerd van de perfect passende moer bij uw draadeind of andersom.

 

Wat zijn draadeinden?

Een draadeind is een ronde staaf die aan de buitenkant voorzien is van schroefdraad. Het artikel is meestal verkrijgbaar in staal of RVS. Toch zijn er ook draadeinden te vinden in kunststof of hout. Echter worden de metalen versies het meest gebruikt, omdat dit meer stevigheid biedt. Een draadeind wordt onderverdeeld binnen de bevestigingsartikelen. Dit wil zeggen dat het perfect is om te gebruiken bij het bevestigen van voorwerpen. In principe is een draadeind een bout zonder kop. Hierdoor worden ze ook wel draadstangen of draadankers genoemd. Doordat er geen kop op de draadstangen zit, kunnen aan beide einden moeren worden bevestigd. De voorwerpen komen in dat geval klem te zitten tussen de twee moeren. Dit gereedschap wordt gebruikt wanneer de voorwerpen niet kunnen of mogen verschuiven.

 

Soorten draadeinden

Draadeinden zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Wanneer we spreken over de soorten dan hebben we het over het algemeen over het soort materiaal. Zoals hierboven genoemd zijn ze verkrijgbaar in staal, RVS, hout en kunststof. Hoewel al deze materialen als stevig worden gezien, wordt er meestal gebruik gemaakt van staal en RVS. Binnen de RVS draadeinden wordt onderscheid gemaakt tussen RVS A2 en RVS A4. RVS A2 wordt in normale omstandigheden gebruikt en RVS A4 wordt vooral gebruikt in de scheepsbouw. RVS A4 is namelijk beter bestand tegen extreme omstandigheden. Naast de soorten materiaal zijn de draadankers ook te verkrijgen in verschillende maten. Wanneer we het hebben over de maten, dan kijken we naar de lengte en dikte. De dikte heeft te maken met de diameter die de draadstang heeft. De diameter is de maat die over het algemeen wordt gebruikt in de vorm van millimeters. Aan de hand van deze maat is het gemakkelijker te bepalen welke soort moer je nodig hebt. Daarnaast wordt er gemeten in de lengte van de draadstaaf. Zo zijn de draadeinden verkrijgbaar in verschillende lengtes. Om er zeker van te zijn dat de juiste lengte wordt bereikt is het ook mogelijk twee draadeinden aan elkaar te koppelen. Dit gebeurt aan de hand van een zogenoemde koppelmoer.

 

Draadeinden kopen

Wanneer u draadeinden gaat kopen is het belangrijk voor het juiste materiaal en maat te kiezen. Om veilig te zijn in uw keuze is het de beste optie om te gaan voor een metalen draadeind. Door de verminderde kans op verzinking zorgt u ervoor dat het draadeind langer mee kan. Ook de lengte is van belang bij het draadeinden kopen. U weet inmiddels dat het mogelijk is om twee draadstangen aan elkaar te koppelen door middel van een moer, maar wat moet u doen als het draadanker te lang is? In dat geval kunt u het draadeind inkorten. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen door het gewenste stuk af te zagen. Hiervoor maakt u gebruik van een handzaag en zorgt u ervoor dat het draadeind niet te veel beschadigd wordt. Dit doet u door de moer op het draadeind te dragen. Vervolgens zaagt u een stuk eraf en kunt u de moer weer er afdraaien. Wanneer u draadeinden gaat kopen is het ook mogelijk van tevoren een lengtemaat aan te geven. Echter, het is net zo gemakkelijk dit zelf te doen. Daarnaast is het te allen tijde belangrijk dat u de juiste moer bij het einddraad koopt. Het is aan te raden uw draadstangen online in de webshop te bestellen, de juiste moer wordt dan altijd aangegeven. Ook heeft u bij Primex BV altijd de mogelijkheid om fysiek langs te komen in de winkel. Zowel online als in de winkel kunt u terecht voor hulp en advies over draadeinden of een van onze andere producten.