BOUTEN

Op zoek naar de meest geschikte bouten voor jouw project? Bij Primex BV bieden wij een uitgebreid assortiment aan bouten. Of u nu op zoek bent naar houtdraadbouten, slotbouten, zeskantbouten, binnendraadbouten, oogbouten of SB zeskantbouten, bij Primex BV hebben we het allemaal. Onze bouten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen, zoals verzinkt staal, RVS A2 en RVS A4. Bouten worden gebruikt om staal, hout of machine constructies veilig te bevestigen. Bij ons bent u aan het juiste adres wanneer u de beste bouten of andere bevestigingsmaterialen wilt kopen voor uw project. Bekijk snel ons assortiment hieronder of kom langs in onze fysieke winkel voor een advies op maat.

RVS Bouten

RVS bouten, alsmede verzinkte stalen bouten, zijn onder andere te herkennen aan een inbus- of een 6-hoekige kop. Beide koppen hebben ander gereedschap nodig om de bout aan te draaien. Zo wordt bij een inbuskop een inbussleutel gebruikt en bij een 6-hoekige kop bijvoorbeeld een ringsleutel. Bij Primex BV bent u aan het juist adres wanneer u RVS bouten wilt kopen of wanneer u op zoek bent naar experts binnen dit vak die u alles kunnen vertellen over de verschillende RVS bouten en het gebruik ervan.  

RVS bouten komen in meerdere vormen en maten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten: zeskantbouten, binnenzeskant-inbus producten, slotbouten DIN 603-555, oogbouten DIN 580, houtdraadbouten DIN 571 en SB zeskantbouten. Deze hebben allemaal een aparte functie. Ze worden voor andere doeleinden gebruikt en hebben soms ook een verschil in oppervlaktebehandeling.

 

Verschil tussen bouten en schroeven

RVS bouten en schroeven worden in veel gevallen met elkaar vergeleken, maar er zit wel degelijk een duidelijk verschil tussen deze twee bevestigingsmaterialen.  Ze worden beide gebruikt om materialen aan elkaar te bevestigen, maar er zitten verschillen in het uiterlijk en de functie van de bevestigingsmaterialen. Het grootste verschil tussen de twee is de kop. Een schroef kunt u aandraaien met een schroevendraaier of een boormachine bitje. Dit is dan ook te zien aan de kop.

 

Houtdraad bouten

Een houtdraadbout is te herkennen aan een 6-hoekige kop. Het heeft de naam te danken aan het feit dat deze gedeeltelijk met houtdraad omwikkeld zijn. U raadt het waarschijnlijk al, maar deze RVS bouten zijn dan ook erg zinvol wanneer u iets in hout wil bevestigen. Dit soort gereedschap is vaker beter dan houtschroeven aangezien deze schroeven in veel gevallen niet sterk genoeg zijn, waardoor het bevestigen moeizaam verloopt of wellicht niet eens lukt.  

Houtdraadbouten kunnen ook gebruikt worden voor het bevestigen aan steen en beton, mits dit in combinatie met een plug gebruikt wordt. Zo worden houtdraadbouten bijvoorbeeld ook gebruikt voor het bevestigen van schuttingen en zware balken of het ophangen van radiatoren.

 

Verschillende soorten houtdraadbouten

Een houtdraadbout is te herkennen aan een 6-hoekige kop. Het heeft de naam te danken aan het feit dat deze bouten gedeeltelijk met houtdraad omwikkeld zijn. U raadt het waarschijnlijk al, maar deze RVS bouten zijn dan ook erg zinvol wanneer u iets in hout wil bevestigen. Deze zijn vaker beter dan houtschroeven aangezien deze schroeven in veel gevallen niet sterk genoeg zijn, waardoor het bevestigen moeizaam verloopt of wellicht niet eens lukt.  

Houtdraadbouten kunnen ook gebruikt worden voor het bevestigen aan steen en beton, mits dit in combinatie met een plug gebruikt wordt. Zo worden houtdraadbouten bijvoorbeeld ook gebruikt voor het bevestigen van schuttingen en zware balken of het ophangen van radiatoren.

Slotbout

Een slotbout gebruikt u wanneer u iets muurvast wilt zetten. De slotbout is te herkennen aan de gladde ronde kop met daaronder schroefdraad en een vierkant gedeelte. De schroefdraad wordt gebruikt om in combinatie met een moer te gebruiken. Een slotbout wordt voor verschillende projecten gebruikt, zoals een project waar bijvoorbeeld grote houten balken gebruikt worden. De slotbout wordt dan, net als andere bouten en moeren, gebruikt om diverse materialen met elkaar te verbinden. Bij het gebruik van slotbouten bij hout projecten, wordt het vierkante gedeelte onder kop in het hout getrokken. Dit zorgt ervoor dat de moer vastgezet kan worden, waardoor het hout niet meer meedraait. Doordat de slotbout een gladde kop heeft, heeft de afwerking een mooie uitstraling.

Draadeinden

Een draadeind is een lengte die niet voorzien is van een kop. Wat een draadeind zo handig maakt, is dat u de lengte zelf kan bepalen door een stuk af te zagen. Bij deze RVS bout hoort u aan de uiteindes een moer aan te brengen, in het beste geval met (veer) ringen die zijn aangebracht aan de binnenkant. Met deze twee moeren kan een draadeind gebruikt worden om meerdere voorwerpen met elkaar te verbinden of klemmen. Draadeinden zijn waardevol wanneer u bijvoorbeeld de juiste maat bout niet op voorhand heeft.    

Bij een draadeind is de hele lengte gemaakt van schroefdraad en wordt in veel gevallen gebruikt wanneer bijvoorbeeld een kapconstructie, poort, gereedschapsmachine of ophangbeugel bevestigd moet worden. Hierdoor is de RVS bout geschikt voor het verankeren van zware materialen.

Inbusbouten

Een inbusbout heeft een 6-hoekige kop. Bij deze bout wordt ook een aparte inbussleutel verreist. Dit leidt tot een sterke grip tijdens het aandraaien. Natuurlijk moet u rekening houden dat de bouten, moeren en de inbussleutel op elkaar zijn afgestemd qua maat. De maten worden in twee categorieën opgedeeld, namelijk: millimeters en in inches. Inbusbouten komen vaak bij bouwpakketten. Deze kunnen zowel voor kasten als voor speelgoed en kleine projecten worden gebruikt. De inbusbout is te herkennen aan de cilinder kop. De dikke kop wordt gebruikt zodat de inbussleutel er makkelijk in te plaatsen is en u het product dus ook optimaal kunt gebruiken. Een inbusbout gaat niet altijd onder deze naam door het leven. Zo moet u rekening houden dat deze bouten ook onder binnenzeskantbout kunnen vallen.

 

Bouten kopen bij Primex BV

Bouten en moeren zijn perfect om diverse materialen stevig vast te maken. Wilt u deze graag kopen? Dan bent u bij Primex BV aan het juiste adres. Hier kunt u bouten kopen van verschillende materialen en in diverse mogelijke afmetingen. Weet u niet goed welk materiaal u het beste kunt gebruiken? Vraag dan gerust om hulp! In onze fysieke winkel en tevens in onze webshop vindt u alle bouten voor elk materiaal dat u nodig heeft voor uw project. Een van onze medewerkers helpt u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze winkel!