HOUTSCHROEVEN

Houtschroeven zijn schroeven met scherpe punten voor het bevestigen van hout op hout. De houtschroef heeft een grove schroefdraad en een schacht zonder schroefdraad nabij de kop. Door het weglaten van de schroefdraad kan de schroef stevig tegen een stuk hout kan worden vastgedraaid. Houtschroeven gaan vaak samen met pluggen, deze combinatie zorgt er namelijk voor dat u een schroef in een niet-elastisch materiaal kunt draaien. 

Zoekresultaten

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.
Bedoelde u: {{suggestion.Description}} , ?
Zoekterm: {{webshop.searchValue}}
Filters: {{filter.filter}}
{{webshop.totalItems | number}} {{'Producten' | lowercase}}

Geen resultaten gevonden

Sale
Nieuw
{{item.Description}}
> Productcode:
Levertijd: Onbekend
Bestelafname per: {{item.UOMMultipleMandatory && item.UOMMultiple ? item.UOMMultiple : item.UOM}} {{item.UOMType.Description}}
Gevonden in

Sale
Nieuw
{{item.Description}}

Productcode:
Levertijd:
Levertijd: Onbekend
Gevonden in
Prijs

Pagina's ({{webshop.productPagesTotalCount}})

Documenten van producten ({{webshop.productDocumentTotalCount}})

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

Waarom kiezen voor houtschroeven?

Houtschroeven kennen vele voordelen zoals:

•    Sterk en betrouwbaar
Houtschroeven bieden een sterke en duurzame verbinding die bestand is tegen zware belasting.

•    Eenvoudig te gebruiken
Houtschroeven zijn eenvoudig te installeren met een schroevendraaier of boormachine.

•    Veelzijdig
Een houtschroef is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waardoor de schroef geschikt is voor diverse toepassingen.

•    Betaalbaar 
Deze schroeven zijn een relatief goedkope manier om hout te verbinden.

 

De toepassingen van typen houtschroeven

Welk type houtschroef u nodig heeft, hangt af van de toepassing per situatie. 

Bolkop houtschroef

Bolkop houtschroeven zijn veelzijdige bevestigingsmiddelen die perfect zijn voor een breed scala aan toepassingen. De bolkop, die zijn naam dankt aan de ronde kopvorm, zorgt voor een stevige grip en een hoge klemkracht. Dit maakt ze ideaal voor het bevestigen van materialen die een hoge belasting kunnen ondervinden. Bolkop houtschroeven worden ook vaak gebruikt voor het bevestigen van dakbedekking, dakgoten, en regenpijpen. De bolkop zorgt voor een waterdichte verbinding die bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Ideaal voor buiten dus!

Platkop houtschroef

In tegenstelling tot bolkop houtschroeven, zijn plat verzonken schroeven specifiek ontworpen om verzonken te worden in het hout. Dit betekent dat de kop van de schroef gelijk is aan, of iets kleiner is dan het oppervlak van het hout. Hierdoor zitten de schroeven mooi weggewerkt en creëren ze een glad en afgewerkt resultaat. De platte kop voorkomt dat kleding, meubels of andere objecten achter de schroef blijven haken. Dit is nuttig voor traptreden, vloeren, en andere oppervlakken waar mensen vaak overheen lopen.

Flenskop houtschroef

Flenskop houtschroeven, ook wel lenskopschroeven genoemd, zitten qua functionaliteit tussen bolkop- en platkopschroeven in. Ze bieden een goede balans tussen sterkte, functionaliteit en esthetiek.

Zeskanthoutschroef 

Deze zeskanthoutschroef is perfect voor situaties waar u kracht moet bijzetten tijdens het indraaien. Zeskanthoutschroeven worden vaak gebruikt bij constructiewerk. Door de zeskant-kop kunt u deze schroeven stevig vastdraaien met een sleutel of dopsleutel. Dit maakt ze ideaal voor stevige houtverbindingen in constructies zoals tuinhuizen, veranda’s, of carports. Ook wordt deze schroef vaak gebruikt bij scharnieren, hang- en sluitwerk en moeilijk bereikbare plekken. De zeskanten kop zorgt ervoor dat u de schroef vanuit verschillende hoeken vast kunt draaien met een sleutel. 

Sierkopschroef 

Sierkopschroeven, ook wel decoratieve schroeven genoemd, zijn houtschroeven met een sierlijke of decoratieve kop. In tegenstelling tot de functionele koppen van standaard houtschroeven, is de sierkop ontworpen om een esthetische toevoeging te zijn aan uw klus of project.

Bouwschroeven 

Deze extra lange schroeven zijn speciaal voor de houtbouw ontwikkeld. Langere schroeven verdelen de klemkracht over een groter oppervlak, wat resulteert in een stevigere en stabielere verbinding. De schroef moet diep genoeg in beide materialen doordringen om een stevige verbinding te creëren. Bouwschroeven zijn dan ook langer dan standaard houtschroeven om dikkere materialen, zoals balken of metalen platen, te kunnen bevestigen.

Terrasschroeven

De naam verklapt het al, terrasschroeven zijn speciaal ontworpen voor het bevestigen van terrasplanken op onderliggende balken. Vlonderschroeven zijn gemaakt van roestvrijstalen materiaal. Terrassen worden namelijk bloot gesteld aan regen, zon en andere weersomstandigheden. RVS is bestand tegen corrosie en roest, waardoor de schroeven lang meegaan. 

Stelschroeven 

Stelschroeven zijn schroeven met een instelbare voet. De voet kan worden in- of uitgedraaid, waardoor de hoogte van de te bevestigen constructie nauwkeurig kan worden afgesteld. Stelschroeven kunnen worden gebruikt om lichte, tijdelijke constructies, zoals tenten of overkappingen, te stabiliseren.

 

Verschillende schroefaandrijvingen voor houtschroeven

Er zijn diverse schroefaandrijvingen, elk met hun eigen toepassing. Verschillende houtschroeven schroefaandrijvingen zijn:

Rechte gleuf (platte kop): voor algemeen gebruik, vaak in combinatie met goedkoper gereedschap. 

Kruiskop: hoge compatibiliteit met schroeven en schroevendraaiers

Pozidrive (PZ): hoge koppeloverbrenging, ideaal voor zwaardere schroeven. Het tweede kruis dient voor een betere krachtoverbrenging.

Torx (TX): hoge koppeloverbrenging met optimale grip en minder kans op beschadiging door de zespuntige stervormige inkeping in de schroefkop. Voor het bevestigingen heeft u een speciale Torx-schroevendraaier nodig. 

Inbus (Hex): zeskantige inkeping in de schroefkop met hoge koppeloverbrenging en hoge bereikbaarheid in krappe ruimtes. Voor het bevestigen heeft u wel een speciale inbussleutel nodig.

 

Goed materiaal is het halve werk

Goed materiaal is het halve werk tijdens het klussen. Dit komt doordat kwaliteitsgereedschap een aantal voordelen biedt die het klussen efficiënter, veiliger en prettiger maken. Ten eerste gaat goed materiaal langer mee, waardoor u het niet steeds hoeft te vervangen. Dit bespaart u tijd en geld op de lange termijn. Vervolgens is goed materiaal steviger en betrouwbaarder, waardoor u minder kans heeft op ongelukken of schade aan uw werkstuk. Ook werkt goed materiaal veel prettiger, waardoor u minder snel moe wordt en de klus met meer precisie kunt uitvoeren.

Naast de praktische voordelen kan goed materiaal ook een psychologisch effect hebben. Als u met goed gereedschap werkt, voelt u zich meer zelfverzekerd en gemotiveerd om uw klus tot een goed einde te brengen. Kortom, goed materiaal is een investering die zich op verschillende manieren terugverdient.

 

Primex staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan 6 dagen per week voor u klaar! Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur! Het kan zomaar eens voorkomen dat u geen tijd heeft, maar toch aan de slag wilt? Geen probleem, wij versturen uw benodigde artikelen middels PostNL. Zo beschikt u snel en eenvoudig over het juiste gereedschap en kunt u beginnen met uw klus!

Neem contact met ons op!