MOEREN

Wij beschikken over een breed assortiment aan moeren in meerdere uitvoeringen, waaronder verzinkt, RVS A2, RVS A4, staal en messing. Met deze hoge kwaliteit moeren zorgt u ervoor dat de bouten nog steviger worden aangedraaid en kunt u beter de stevigheid in de constructie behouden.

Maak een keuze uit onderstaande categorieën en plaats veilig én eenvoudig uw online bestelling.

Liever op een andere manier bestellen of is het artikel wat u zoekt online nog niet verkrijgbaar?
Dan kunt u ons het beste bereiken per telefoon (046-4236633) of via de mail (verkoop@primexbv.nl)

 

Button Primexbv Button Primexbv  Button Primexbv  Button Primexbv  

Moeren

Bent u een echte klusser, heeft u een project of wilt u iets uitproberen? Dan moet u waarschijnlijk moeren kopen. Moeren zullen ervoor zorgen dat voorwerpen op een veilige manier aan elkaar verbonden kunnen worden. Het vastzetten van tafels, bedden, kasten en andere meubelstukken kan niet veilig worden volbracht zonder het gebruik van schroeven en moeren. Ook andere voorwerpen, zoals fabrieksapparatuur, worden aan elkaar bevestigd met moeren. Kortom, schroeven en moeren zijn onmisbare voorwerpen in de klus en apparatuur wereld. U kunt moeren in verschillende soorten en maten krijgen. Zo vindt u altijd een moer die perfect is voor uw project. Het is belangrijk dat de moer perfect op de schroef of bout past die u gebruikt. Het kopen van moeren is zeer eenvoudig bij ons. Neem een kijkje in ons assortiment en bestel de moeren die u nodig heeft voor uw project.

 

Wat zijn moeren?

Een moer is onder andere van staal of RVS gemaakt en zorgt ervoor dat twee voorwerpen aan elkaar bevestigd kunnen worden. Hierbij gaat het meestal om zwaardere voorwerpen, zoals twee platen of een apparaat. In deze gevallen kunnen de voorwerpen niet door middel van lijm aan elkaar worden vastgemaakt. De moer is meestal verkrijgbaar in een zeshoekige omtrek, maar het kan ook voorkomen dat de moer vierkant is. De binnenkant van de moer is voorzien van schroefdraad. Deze schroefdraad zorgt ervoor dat u de moer aan een bout of schroef kunt bevestigen. Doordat de moer is voorzien van een zeshoekige of vierkante omtrek, wordt deze bijvoorbeeld met een steeksleutel, ringsleutel, dopsleutel of moersleutel aangedraaid. Met een van deze sleutels zorgt u ervoor dat de moer strak en goed bevestigd wordt. Naast deze twee soorten moeren, zijn er ook vleugelmoeren verkrijgbaar. Deze vleugelmoeren hebben zogenoemde vleugeltjes. De vleugelmoeren zijn niet vast te maken met een sleutel, maar moeten aangedraaid worden met de hand. Bouten en Moeren worden doorgaans gecombineerd met een ring. Dit om te voorkomen dat de bout in het zachte materiaal wordt getrokken en voor een betere drukverdeling.

 

De verschillende soorten moeren

Wanneer u moeren gaat kopen, zult u bekend moeten zijn met de verschillende soorten moeren. Buiten het feit dat er zeshoekige, vierkante en vleugelmoeren bestaan, zijn er nog een heleboel andere soorten moeren te krijgen. Als u van plan bent om grote, zware objecten vast te zetten of te bevestigen, kiest u voor stevige en solide moeren. Hoewel deze soorten moeren handig zijn voor grote objecten, heeft u voor kleinere objecten andere moeren nodig. U kiest bij kleinere objecten voor een fijne moer, zodat u precies werk kunt leveren.

Ook zijn de moeren in verschillende soorten materiaal te krijgen, denk hierbij aan kunststof, metaal of hout. Over het algemeen wordt er vaker gebruik gemaakt van stalen of RVS moeren. Deze zijn namelijk ontzettend stevig en zullen langer meegaan. Daarnaast zijn er ook moeren verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor het bevestigen van bouten aan hout.

 

Moeren online kopen

Als het tijd is om moeren te gaan kopen, is het belangrijk om te weten welke soort moer u moet kiezen. Om zeker van uw zaak te zijn, is het mogelijk advies in te winnen bij onze speciaalzaak. Bekijk altijd van tevoren of uw moer past bij de rest van uw gereedschap. Mocht het namelijk zo zijn dat u een speciale moer heeft gekocht, dan zult u de bout en de moersleutel hierop moeten aanpassen. Kijk daarom altijd goed naar de maat van de moeren die u gaat kopen. Wanneer we het hebben over de moermaat, verwijzen we naar de diameter van de bijbehorende bout of schroef. De moer moet hier namelijk perfect inpassen. Is dit niet het geval, dan zijn de voorwerpen niet op de juiste manier aan elkaar bevestigd. Wanneer een moer te klein is, zal deze simpelweg niet om de bout of schroef heen gedraaid kunnen worden. Let daar dus goed op! Wanneer u hier vragen of onduidelijkheden over heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via de website. 

 

Moeren bestellen bij Primex BV

Buiten het feit dat het mogelijk is om moeren in onze winkel te kopen, is het ook mogelijk om moeren te bestellen. Hierbij is het opnieuw belangrijk dat u kiest voor de juiste moer. Het online bestellen van moeren bestellen is vaak een stuk makkelijker, omdat de juiste maat bouten en schroeven bij de productomschrijvingen staan. Daarnaast hoeft u de deur niet uit en worden de moeren, indien voorradig, binnen 1 tot 3 werkdagen aan huis geleverd. Zo kunt u snel aan de slag met het volbrengen van uw klusproject!  

Ons enthousiast team met veel kennis en jarenlange ervaring helpt u graag met het vinden van de juiste producten in zowel onze winkel als op onze website. Wij van Primex bv leveren uitsluitend gereedschappen en verbruiksartikelen van uitstekende kwaliteit voor professionals. Samen met u zoeken we graag naar de soorten moeren waarna u op zoek bent.