MOEREN

Moeren kopen?
Moeren hebben we in Staal, RVS A2 en RVS A4.

Maak een keuze uit onderstaande categorieën en plaats eenvoudig én veilig online uw bestelling.

Liever op een andere manier bestellen of is het artikel wat u zoekt online nog niet verkrijgbaar?
Dan kunt u ons het beste bereiken per telefoon (046-4236633) of via de mail (verkoop@primexbv.nl)

Moeren

Bent u een echte klusser, heeft u een project of wilt u iets uitproberen? Dan heeft u waarschijnlijk moeren nodig. Moeren zorgen er namelijk voor dat voorwerpen op een veilige manier aan elkaar verbonden kunnen worden. Het vastzetten van tafels, bedden, kasten en andere meubelstukken kan eigenlijk niet veilig worden volbracht zonder het gebruik van moeren. Ook andere voorwerpen zoals fabrieksapparatuur worden aan elkaar bevestigd met moeren. Kortom, het zijn onmisbare voorwerpen in de klus en apparatuur wereld. U kunt moeren in verschillende soorten en maten krijgen. Zo vindt u altijd een moer die perfect is voor uw project. Het is namelijk belangrijk dat de moer perfect op de schroef of bout past die u gebruikt. Het kopen van moeren is zeer eenvoudig bij ons. Neem een kijkje in ons assortiment en bestel de moeren die u nodig heeft voor uw project.

 

Wat zijn moeren?

Een moer is onder andere van staal of RVS gemaakt en zorgt dat twee voorwerpen aan elkaar bevestigd kunnen worden. Hierbij gaat het meestal om zwaardere voorwerpen zoals twee platen of aan een apparaat. In dit geval kunnen de voorwerpen niet door middel van lijm aan elkaar worden vastgemaakt. De ring is meestal verkrijgbaar in een zeshoekige omtrek, maar het kan ook voorkomen dat de moer vierkant is. De binnenkant van de ring is voorzien van schroefdraad. Dit schroefdraad zorgt ervoor dat u de moer aan een bout of schroef kunt bevestigen. De moer wordt in dit geval om de bout of schroef heen gedraaid om zo twee voorwerpen aan elkaar te kunnen bevestigen. Doordat de moer is voorzien van een zeshoekige of vierkante omtrek, wordt deze met een moersleutel aangedraaid. Zo zorgt u er namelijk voor dat de moer strak en goed bevestigd is. Naast deze twee soorten moeren, zijn er ook vleugelmoeren verkrijgbaar. Deze vleugelmoeren hebben zogenoemde vleugeltjes. De vleugelmoeren zijn niet vast te maken met een sleutel, maar zullen aangedraaid moeten worden met de hand.

 

Soorten moeren

Wanneer u moeren gaat kopen zult u bekend worden met de verschillende soorten moeren. Buiten het feit dat er zeshoekige, vierkante en vleugelmoeren bestaan, zijn er nog een heleboel andere soorten moeren te krijgen. Deze moeren zijn meestal in een van bovengenoemde omtrekken te verkrijgen. Als u van plan bent om grote, zware objecten vast te zetten of te bevestigen, dan kiest u voor stevige en solide moeren. Hoewel deze soorten moeren handig zijn voor grote objecten, heeft u voor kleinere objecten andere soorten moeren nodig. U kiest in dat geval voor een fijne moer, zodat u precies werk kunt leveren. Ook zijn de moeren in verschillende soorten materiaal te krijgen, denk hierbij aan kunststof, metaal of hout. Over het algemeen wordt vaker gebruik gemaakt van de stalen of RVS moer. Deze is namelijk ontzettend stevig en zal langer meegaan. Daarnaast zijn er moeren verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor het bevestigen van bouten aan hout.

 

Moeren kopen

Als het tijd is om moeren te gaan kopen, is het belangrijk om te weten welke soort moer u moet kiezen. Om zeker van uw zaak te zijn is het mogelijk advies in te winnen bij onze speciaalzaak, maar met een beetje online onderzoek komt u ook al een groot eind. Bekijk altijd van tevoren of uw moer past bij de rest van uw gereedschap. Mocht het namelijk zo zijn dat u een speciale moer heeft gekocht, dan zult u de bout en de moersleutel hierop moeten aanpassen. Kijk daarom altijd goed naar de maat van de moeren die u gaat kopen. Wanneer we het hebben over de moermaat, dan verwijzen we naar de diameter van de bijbehorende bout of schroef. De moer moet hier namelijk perfect inpassen. Is dit niet het geval, dan zijn de voorwerpen niet op de juiste manier aan elkaar bevestigd. In het geval van een te kleine moer dan zal deze simpelweg niet om de bout of schroef heen gedraaid kunnen worden. Let daar dus goed op!

 

Moeren bestellen

Buiten het feit dat het mogelijk is om moeren in onze winkel te kopen, is het ook mogelijk om moeren te bestellen. Hierbij is het opnieuw belangrijk dat u kijkt naar het kopen van de juiste moer. Echter, online moeren bestellen is vaak een stuk makkelijker, omdat de juiste maat bouten en schroeven erbij worden gezet. Daarnaast hoeft u de deur niet uit en worden de moeren, indien voorradig, binnen 1 tot 3 werkdagen aan huis geleverd. Zo kunt u snel aan de slag met het volbrengen van uw klusproject!