Bosch Wireless Charging

Bosch Wireless Charging

Bosch heeft een wereldprimeur. Namelijk het Bosch Wireless Charging systeem.
Nu ook verkrijgbaar bij Primex B.V.

Bosch past als eerste ter wereld de voordelen van inductieve energieoverdracht toe op Bosch Wireless Chargingaccugereedschappen. Met de introductie van het Bosch Wireless Charging System presenteert Bosch de nieuwste ontwikkeling in laadtechnologie en nieuwe manieren voor het efficiënt, kosten- en tijdbesparend werken met accugereedschappen. "We zijn ervan overtuigd dat we met deze pioniersrol even succesvol kunnen zijn als met de eerste integratie van Lithium-Ion-cellen in een accuschroevendraaier meer dan tien jaar geleden – een technologie die men voor 2003 alleen van de gsm's kende en waarmee ondertussen 83 procent van alle handbediende elektrische accugereedschappen in Europa uitgerust is", verklaart Henk Becker, lid van de divisiedirectie in de afdeling Power Tools van de Robert Bosch GmbH. Het startschot voor het "Wireless Charging System" geeft Bosch in de herfst van 2014. Dan komen de acculader GAL 1830 W Professional en de 18 volt Lithium-Ion-accu GBA 18 V 2,0 Ah MW-B Professional op de markt. Een duurzame uitbreiding van het assortiment is gepland.

Bosch Wireless Charging - Wat zijn de voordelen

Vaklui die accugereedschappen gebruiken, zijn mobiel, maar moeten altijd de nodige tijd inplannen en eraan denken de accu ook te laden. Een belangrijk toepassingsgebied van accugereedschappen is de semi-industriële productie, zoals bijv. in de meubelbouw, in de elektro-industrie of in de voertuigbouw. Vooral bij deze stationaire toepassingen loont de contactloze energieoverdracht: ze is duidelijk voordeliger dan traditionele laadsystemen, want men heeft geen tweede accu en ook geen dure industriële laadstations nodig. Daarnaast biedt het Bosch Wireless Charging Systeem gebruikers de volgende voordelen:

- Hogere gebruiksvriendelijkheid en productiviteit omdat de accu's aan het toestel blijven en tijdens elke werkonderbreking op het laadstation geplaatst en dus zo geladen kunnen worden. Het laden wordt natuurlijk in het werkproces geïntegreerd. Het resultaat: altijd gebruiksklare gereedschappen.

- Maximale flexibiliteit omdat de inductieve accu's van een hogere voltklasse met alle toestellen van deze klasse compatibel zijn.

- Zeer robuuste laadstations die geen contactpunten meer hebben en daarom ongevoelig zijn voor water, stof en vuil.

- De nieuwe accu's zijn compatibel met alle toestellen en laders van hetzelfde voltage.

Gepubliceerd op: 27 oktober | Terug