ELEKTRODE LASAPPARAAT

Elektrode Lasapparaat kopen?
Er wordt momenteel hard gewerkt om ons hele Elektrode Lasapparaat assortiment online te krijgen opdat u deze artikelen via onze webshop kunt bekijken en bestellen.

 

Een elektrode lasapparaat maakt gebruik van elektrisch lassen, waarbij men gebruik maakt van een elektrode die langzaam afsmelt. De kern van deze elektrode bestaat uit een metalen draad en deze metalen draad geleid de stroom. Dit elektrode lasapparaat kunt u eenvoudig en snel gebruiken voor het vastlassen van uw materialen. Wij hebben elektrode lasapparaten van de merken Jasic & Lorch.

Maak een keuze uit onderstaande artikelen (gebruik, indien nodig, de filters aan de linkerzijde om uw zoekopdracht te verfijnen) en plaats eenvoudig én veilig online uw bestelling.

Liever op een andere manier bestellen of is het artikel wat u zoekt online nog niet verkrijgbaar?
Dan kunt u ons het beste bereiken per telefoon (046-4236633) of via de mail (verkoop@primexbv.nl).


Zoekresultaten

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.
Bedoelde u: {{suggestion.Description}} , ?
Zoekterm: {{webshop.searchValue}}
Filters: {{filter.filter}}
{{webshop.totalItems | number}} {{'Producten' | lowercase}}

Geen resultaten gevonden

Sale
Nieuw
{{item.Description}}
> Productcode:
Levertijd: Onbekend
Bestelafname per: {{item.UOMMultipleMandatory && item.UOMMultiple ? item.UOMMultiple : item.UOM}} {{item.UOMType.Description}}
Gevonden in

Sale
Nieuw
{{item.Description}}

Productcode:
Levertijd:
Levertijd: Onbekend
Gevonden in
Prijs

Pagina's ({{webshop.productPagesTotalCount}})

Documenten van producten ({{webshop.productDocumentTotalCount}})

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.
✓ Gecertificeerd ✓ Gebruik onze eigen technische service ✓ Klanttevredenheid van 8.6/10

Er zijn meerdere redenen mogelijk waarom u een elektrode lasapparaat wilt kopen. Deze compacte en draagbare lasposten zijn eenvoudig mee te nemen, zodat u ze overal kunt gebruiken. Waar u het beste een elektrode lasapparaat kunt kopen? Bij technische groothandel Primex B.V. vindt u als bedrijf of particulier alle kwaliteitsgereedschappen en verbruiksartikelen. Weet u al welk elektrode lasapparaat u wilt kopen? Bestel deze online via onze website of kom langs bij onze winkel in Geleen.


Bekijk alle producten

 

Elektrode Lasapparaat

Een elektrode lasapparaat is perfect voor een relatief onervaren lasser. Deze lastechniek is namelijk ook bestemd voor een doorsnee klusser. Een elektrode lasapparaat werkt namelijk niet op gas. Dit soort lasapparaten zijn perfect voor wat kleinere klusjes. Ondanks dat deze lastechniek niet alleen voor de meest ervaren klussers is bestemd, is het toch altijd waardevol om uzelf te laten informeren voordat u begint aan uw lasavontuur. Wil u graag een elektrode lasapparaat kopen? Primex BV staat voor u klaar om u te voorzien van alle informatie en benodigdheden bij het gebruik van een elektrode lasapparaat.

 

Werken met een elektrode lasapparaat?

Een elektrode lasapparaat is kenmerkend voor de lastechniek. Bij deze techniek wordt met een afsmeltende elektrode gewerkt. Het beste voorbeeld om deze lastechniek te beschrijven is de vergelijking met het aansteken van een lucifer. Het is namelijk de bedoeling dat u met de elektrische boog een strijkende beweging maakt. De elektrische boog moet geplaatst worden tussen uw werkstuk en de elektrode door tegen het materiaal te strijken. De elektrode, die is gemaakt met een mantel bekleding en metalen kerndraad, smelt door de hitte. Voor deze techniek is geen beschermgas nodig, omdat het lastoevoegmateriaal de kerndraad is. Hierdoor komen gassen vrij door de hitte.

 

Elektrode lasapparaten benodigdheden

Een elektrode lasapparaat werkt op stroom. U heeft dus een vaste stroomtoevoer nodig. Naast de stroom is het belangrijk dat u beklede elektroden heeft. Deze elektrode zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Deze maten worden uitgedrukt in diameters. U kunt vrijwel alle soorten materialen aan elkaar verbinden door middel van lassen, behalve aluminium. Er bestaan verschillende laselektroden, die u ook voor verschillende materialen geschikt zijn. Deze zijn: basisch, rutiel en cellulose.

De verschillende bekledingen bij elektrode lasapparaten, hebben logischerwijze ook een andere werking op het materiaal. De basische elektroden zorgen voor een laag gehalte aan broosheid, maar wel een sterke lasverbinding. Over het algemeen staat deze elektrode bekend als het hebben van een ruwere lasverbinding.
Rutiele elektroden zijn de meest populaire en ook meest gebruikte elektroden. Deze worden voornamelijk gebruikt bij ongelegeerd staal. Deze rutiele elektroden is sterker dan de basische. Ze zijn makkelijk in gebruik, omdat er bij deze elektroden weinig spetters vrijkomen en de lasverbinding sterk is.
Als laatste de Cellulose elektroden. Het zit ‘m natuurlijk al in de naam, maar deze elektroden brengen een hoog gehalte aan cellulose met zich mee. Hierdoor ontstaan veel spetters en rook. Dit klinkt op het eerste ogenblik niet ontzettend aantrekkelijk, maar de lassen met een cellulose elektroden brengt wel snelheid met zich mee. Daarbij zal bij de cellulose elektroden ook minder snel corrosie ontstaan. 

 

Hoe gebruikt u deze elektroden?

Deze elektroden zijn een mix van de  verschillende bekledingen en de stoffen die daar bij horen. Deze komen allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Wanneer u te werk gaat met elektroden die bekleed zijn, is het ontzettend belangrijk om te weten dat u de bekleding niet beschadigd en dat ze niet vochtig worden. Hierdoor kan het lassen een onsuccesvolle taak worden. Om deze reden wordt het aangeraden om elektroden in een droge omgeving te bewaren.

 

Voordelen elektrode lasapparaat

Een groot voordeel aan het elektroden lassen is het feit dat zowel de ervaren als de onervaren klusser er mee aan de slag kan. De verschillende elektroden komen in verschillende verpakkingen, zodat het ook aantrekkelijk is voor de klusser die een elektrode lasapparaat nodig heeft voor kleine projecten. Daarbij zijn er ook geen hoge kosten verbonden aan het lassen met elektroden en zijn er ook weinig materialen aan het lasapparaat die stuk kunnen gaan. Het elektrode lasapparaat is makkelijk te vervoeren door het lichte gewicht en het relatief kleine formaat. Als laatste is het voordelig dat u dit elektrode lasapparaat buiten kan gebruiken, omdat er geen beschermgassen vrijkomen.

 

Soorten lasapparaten

Wij bij Primex BV hebben een ruim assortiment aan lasapparatuur. Zo bieden wij 4 verschillende soorten lasapparatuur aan: MIG-MAG lasapparaat, TIG lasapparaat en een elektrode lasapparaat. Daarbij bieden wij ook nog toebehoren lasapparatuur aan.

We houden we ons niet alleen bezig met de apparatuur zelf bezig, maar vinden het ook belangrijk dat we u kunnen voorzien van alle gemakken wanneer het op lassen aankomt. Naast de apparatuur kunt u bij ons ook terecht voor lastoortsen en laspistolen, Lashelpen en laskappen, lastoevoegmateriaal, lasbenodigheden en industriële gassen. Bij ons komt u dus niks te kort!

 

Eenvoudig en snel online een elektrode lasapparaat kopen

In ons ruime assortiment vindt u diverse soorten elektrode lasapparaten die u kunt kopen. Daarnaast bieden wij ook andere soorten lasapparatuur aan. Ga veilig en goed voorbereid te werk door ook helmen, kappen en andere toebehoren aan te schaffen. Heeft u aftekengereedschap nodig? Ook dat bestelt u bij ons. Wij zijn trots op ons uitgebreide assortiment aan producten de grootte van onze voorraadpositie.

Gratis verzending van uw producten vanaf €75,-

Weet u al welke producten u wilt bestellen? Bij bestellingen vanaf €75,- betaalt u geen verzendkosten! Zijn uw artikelen op voorraad? Dan bedraagt de levertijd 1 tot 3 werkdagen. Wij verzenden uw complete bestelling pas wanneer deze complet voorradig is. Meer informatie? Neem contact met ons op door te bellen naar 046 – 423 66 33.


Contact

Telefoon: 046-4236633 / 0031-46-4236633
Email: verkoop@primexbv.nl (voor verkoop technische vragen, offertes en bestellingen)
Email: administrator@primexbv.nl (voor vragen aangaande uw factuur)

Bezoekadres
In den Helmstock 8
6161 DL  Geleen                          

KvK-nummer: 14036896
BTW-nummer: NL007385882B01