AUTOGEEN APPARATUUR

Op deze pagina over autogeen apparatuur, hardsoldeer en koeltechnisch gereedschap vind je gedetailleerde informatie over gereedschappen in de metaalbewerking en koudetechniek. Autogeen apparatuur wordt gebruikt voor lassen, snijden en verwarmen van metalen, terwijl hardsoldeer wordt toegepast voor sterke verbindingen tussen metalen. Airco gereedschap is specifiek voor installatie en onderhoud van koel- en airconditioningsystemen. Ontdek hier de producten van Primex BV en bestel snel online of kom langs in onze winkel!

Zoekresultaten

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.
Bedoelde u: {{suggestion.Description}} , ?
Zoekterm: {{webshop.searchValue}}
Filters: {{filter.filter}}
{{webshop.totalItems | number}} {{'Producten' | lowercase}}

Geen resultaten gevonden

Sale
Nieuw
{{item.Description}}
> Productcode:
Levertijd: Onbekend
Bestelafname per: {{item.UOMMultipleMandatory && item.UOMMultiple ? item.UOMMultiple : item.UOM}} {{item.UOMType.Description}}
Gevonden in

Sale
Nieuw
{{item.Description}}

Productcode:
Levertijd:
Levertijd: Onbekend
Gevonden in
Prijs

Pagina's ({{webshop.productPagesTotalCount}})

Documenten van producten ({{webshop.productDocumentTotalCount}})

[SearchResultsText]
Hier vind u alle gevonden producten. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

Waarvoor wordt Autogeen apparatuur gebruikt?

Autogeen apparatuur wordt voornamelijk gebruikt voor verschillende metaalbewerkingstoepassingen, waaronder lassen, snijden en verwarmen van metalen onderdelen. Met behulp van autogeen apparatuur kunnen metalen onderdelen met elkaar worden verbonden door middel van laswerkzaamheden, waarbij een gecontroleerde vlam wordt gebruikt om het metaal te smelten en te verbinden. Daarnaast kan Autogeen apparatuur worden gebruikt om metalen platen te snijden door ze te verhitten en vervolgens te snijden met behulp van een krachtige zuurstofstroom. Ook kan Autogeen apparatuur worden gebruikt om metalen onderdelen te verwarmen, zodat het metaal gebogen of hervormd kan worden. 

Over het algemeen is Autogeen apparatuur dus zeer veelzijdig en wordt het gebruikt in verschillende industrieën, zoals de bouw, de automobielindustrie en de metaalbewerkingsindustrie, voor een breed scala aan toepassingen.

 

Wat is hardsoldeer?

Hardsoldeer, ook wel bekend als zilversoldeer, is een type soldeerverbinding dat wordt gebruikt voor het verbinden van metalen onderdelen. Het verschilt van zachtsoldeer doordat het een hogere smelttemperatuur heeft en een legering bevat met een hoger zilvergehalte. Bij hardsolderen wordt een hardsoldeerstaaf, meestal in de vorm van een dunne draad, tussen de metalen oppervlakken geplaatst. Vervolgens wordt het verwarmd tot boven de smelttemperatuur van het soldeer, maar onder de smelttemperatuur van de metalen onderdelen zelf. Hierdoor smelt het soldeermiddel en verspreidt het zich tussen de metalen oppervlakken, waar het stolt en zo een sterke verbinding vormt. 

Hardsoldeer wordt vaak gebruikt voor verbindingen die bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen, hoge druk of mechanische belasting. Het wordt veel gebruikt in de industrie, bijvoorbeeld voor het verbinden van koperen leidingen in aircosystemen, voor het maken van elektronische componenten en voor het repareren van metalen onderdelen. Koop bij Primex BV de beste hardsoldeerstaven van Dulfos en andere autogene lasdraden! 

 

Het verschil tussen Autogeen apparatuur en koeltechnisch gereedschap

Autogeen apparatuur worden gebruikt voor metaalbewerkingstoepassingen zoals lassen, snijden en verwarmen van metalen onderdelen, met behulp van zuurstof en brandbaar gas. Deze apparaten maken gebruik van een combinatie van zuurstof en een brandbaar gas, zoals acetyleen of propaan, om een gecontroleerde vlam te produceren. De vlam wordt vervolgens gebruikt om metalen onderdelen met elkaar te verbinden door middel van lassen, om metalen platen te snijden of om metalen onderdelen te verwarmen voor buigen of vormen. 

Aan de andere kant wordt koeltechnisch gereedschap specifiek gebruikt voor het installeren, onderhouden, repareren en afstellen van koel- en airconditioningsystemen. Het hanteren van koelmiddelen, zoals Freon, en het afstellen van temperatuur- en drukinstellingen gebeurt ook met airco gereedschap. Kortom, Autogeen apparatuur is gericht op metaalbewerking, terwijl koeltechniek gereedschap specifiek is ontworpen voor HVAC-toepassingen.

 

Gereedschap in de koudetechniek 

In de koudetechniek worden verschillende gereedschappen veel gebruikt voor installatie, onderhoud en reparatie van koel- en airconditioningsystemen. Koeltechnisch gereedschap, zoals manifoldsets, vacuümpompen, lekzoekers en elektronische meetinstrumenten, speelt hierbij een belangrijke rol. Aan de andere kant wordt airco gereedschap voor het bewerken van leidingen ook veel gebruikt. Airco gereedschap voor het bewerken van leidingen is bijvoorbeeld onmisbaar voor het aanpassen en installeren van leidingwerk binnen koel- en airconditioningsystemen. Deze gereedschappen zijn essentieel voor het succesvol uitvoeren van taken binnen de koudetechniek en dragen bij aan een effectieve en stabiele werking van koel- en airconditioningsystemen