Stofvrij werken 2014

Stofvrije (hand)gereedschappen vanaf 1 januari 2014

Vanaf 1 januari 2014 dient er in de gehele bouwketen gebruik te worden gemaakt van stofvrije (hand)gereedschappen. Deze stofvrije gereedschappen dienen kwalitatief te zijn getoetst, gevalideerd aan de geldende wetgeving. Inspectie SZW erkent als aanvulling op de voor de bouw geldende Arbocatalogi de TNO Prestatietoets of een daar aan gelijkwaardig onderzoek.

Door inspectie SZW wordt gecontroleerd en gehandhaafd op het begrip “zichtbaar stof”, vrijkomende naar de ademzone van de werknemer bij de verschillende bewerkingen (zoals boren, hakken, slijpen, zagen etc.). Komt er zichtbaar stof vrij tijdens de bewerkingen dan wijst dit op het niet gebruiken van de juiste beheersmaatregelen of op het niet goed functioneren van de beheersmaatregelen. In beide situaties is zowel door de werknemer, werkgever, hoofdaannemer en opdrachtgever actie geboden.

De doelstelling van deze intentieverklaring is het realiseren van een stofvrije werkplek.

Bosch en stofvrij werkenStofvrij Boren

Bosch heeft in zijn assortiment universeel bruikbare systemen voor stofafzuiging. Ze verbinden alle soorten boormachines, boor- en breekhamers en diamantboren (ook nat!) met uw stofzuiger. Alle Bosch stofzuigers zijn geschikt als stofafzuiging.


Tevens heeft Bosch ook de compactste oplossing voor stofvrij boren.

Bosch werkt samen met TNO om kwartsstof te bestrijden. Op de website van deze organisatie (www.stofvrijwerken.tno.nl) vindt u met welke gereedschappen of systemen u stofvrij kunt werken.

 

Neem contact op met Primex B.V. Wij helpen u graag verder.
 

 

Wetgeving en Controle Inspectie

Check onderstaande PDF files voor meer informatie omtrent Wetgeving en Controle Inspectie ZSW

*Wetgeving rond stof op de werkplek

*Controle Inspectie SZW op stofvrij werken in de bouw

 

De best verkochte boorhamer met geïntegreerde stofafzuiging

Boorhamer GBH 2-23 REA Professional 710W in koffer

Gepubliceerd op: 01 oktober | Terug