Jeroen Heylighen

Jeroen Heylighen

Singer/Songwriter

Naam: Jeroen Heylighen

Geboorteplaats: Einighausen (NL)

Geboortedatum: 03-07-1973

Jaren actief: 1990 tot heden

Instrumenten: Zang & Gitaar

Genres: Pop, Rock

Bands: Private Justice, De mannen van DINK!

Digitale streaming platforms: Itunes, Spotify, Deezer, Youtube, etc.

Contact: jeroen.heylighen@hotmail.com of 06-46031243

 

2023

Na een afwezigheid van 10 jaar, dat heet op het podium, is 2023 het jaar dat Jeroen weer op een podium gaat staan genieten. Dat doet hij niet alleen, maar samen met zijn grote broer en rots in de branding Patrick Heylighen.

Ideetjes voor nieuwe muziek zijn er altijd geweest, een telefoon vol met ingesproken deuntjes zijn hier het bewijs van.
Normaal gezien doet Jeroen hier "niets" mee (dat komt later wel weer ;-)), maar dat ene liedje kon Jeroen niet loslaten.
En dat ene liedje is dan ook de reden dat Jeroen nu eindelijk weer van zich laat horen.

 

LIMBURGS LIEDJE MET EEN GOUDEN RANDJE  
Op 17 april 2023 bracht Jeroen Heylighen uit Einighausen het nummer ‘ZJUS WIE IN DAT BOOK’ uit. Jeroen raakt geïnspireerd door de online blogs die Melanie Lomme (33) schrijft over de tumor in haar hersenen, die ze, als groot Harry Potter-fan, heeft omgedoopt tot Voldemort. Door het lied op diverse kanalen te releasen hoopt Jeroen geld in te zamelen voor KWF

“Melanie Lomme was al geruime tijd ziek. Door haar verhalen op Facebook kreeg ik op 13 maart jl. spontaan een ingeving voor een lied.” aldus Jeroen, die al fietsend een refrein opnam op zijn telefoon. “Een tweetal dagen later heb ik deze ingeving thuis nogmaals beluisterd en verder uitgewerkt. Melanies verhalen heb ik proberen samen te vatten in dit lied. Ze gaf haar sluipmoordenaar een naam, Voldemort. En als er één iemand is die Voldemort kan verslaan, dan is dat Harry Potter. Vandaar ook de regel in het refrein ‘Es ich diene naam noe sjnel veranger, kump ’t dan noch goot. Zjus wie in dae film, zjus wie in dat book’.


Toen Jeroen het lied aan het afronden was voelde hij een sterke behoefte het nummer met Melanie te delen. “Niet wetende of Melanie hier überhaupt op zat te wachten, heb ik op 28 maart heb ik een simpele geluidsopname naar Melanie gestuurd. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Melanie gaf aan dat ze erg benieuwd was naar het tweede couplet.” De rest volgde als vanzelf en een dag later kreeg Melanie de complete tekst te lezen. Ondanks dat het versturen van berichten nog amper lukte, ontving Jeroen al snel reactie: “Ik kreeg als antwoord een duimpje en een klavertje 4, waaruit ik op maakte dat ze het mooi vond.”.

Op 5 april zou Jeroen het lied als demo opnemen, om het eindresultaat naar Melanie en haar naasten te kunnen sturen, maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn. “Op dinsdag 4 april bereikte het trieste nieuws me dat Melanie was overleden.” Op verzoek van Melanies familie speelt Jeroen het nummer live tijdens het afscheid: "Het was voor mij een grote eer om het lied aldaar aan alle aanwezigen ten gehore te mogen brengen.”.

Om een blijvende herinnering aan Melanie te creëren, dook Jeroen op 16 april de studio in. Eindresultaat ‘ZJUS WIE IN DAT BOOK’ is vanaf nu o.a. te beluisteren via Spotify, iTunes en Deezer. Jeroen hoopt met dit eerbetoon geld in te zamelen voor KWF

Melanie…deze is veur dich

Het hele artikel lees je hier

 

 

PRIVATE JUSTICE

PRIVATE JUSTICE

In 1990 begonnen 5 muziekvrienden uit Einighausen aan een muzikaal avontuur. Onder de naam PRIVATE JUSTICE waren de mannen op menig podium te bewonderen.

Wat begon met het spelen van covers (zoals o.a. The Cure, Smashing Pumpkins, U2, Therapy & Pearl Jam) eindigde uiteindelijk in het ten gehore brengen van alleen maar eigen repertoire. In totaal werden er tussen 1992 en 1999 maar liefst 5 muziekdragers (allen in eigen beheer) uitgebracht.

Het eerste optreden onder de naam PRIVATE JUSTICE vond plaats op 14 april 1990 in de Carna te Einighausen. Daarna waren de mannen o.a. te zien op de diverse podia te Berg a/d Maas (High Chaparel), Born (Bartok), Elsloo (Kokomo), Wanssum (Jongeren Soos), Venray, Tienray, Ysselsteyn (Jera), Meerlo, Oostrum, Chaam (Rockin Chaam), Echt, Geleen (Maximiliaan), Maasbree (Mafcentrum), Maastricht (Des Artistes) en Weert (Oase). Stonden ze op Festivals als Carna-Pop, Pinkpop-Binnen, Ur-pop, Bevrijdingsfestival en het Eurorock Festival. En stonden de mannen o.a. in het voorprogramma van De Dijk, Golden Earring, Racoon, WW-band, Janse Bagge Bend & Rowwen Heze. And last but not least stonden de mannen in 1998 in de finale van de Nu of Nooit prijs en wisten hiermee in het rijtje van de 5 beste bands van dat jaar te geraken.

 

 

De mannen van DINK!

De mannen van DINK!

De Limburgse band DINK! uit Einighausen speelde speciale concerten voor de allerkleinsten. En niet zonder succes. De drie muzikanten zorgden voor enthousiaste reacties bij zowel kleuters als hun ouders.
In hun felgekleurde oranje pakjes met blauwe cape en dito petje, zagen ze er een beetje uit als ‘mislukte’ broers van Superman en Batman. Maar niets is minder waar, want voor de kinderen waren de drie mannen wel degelijk superhelden. “We zijn geen muzikale kunstenaars die het moeten hebben van moeilijke arrangementen. Onze muziek moet gewoon leuk klinken. Dat is het belangrijkste.” De opvallende uitdossing is een gimmick die hoort bij de show van DINK! Wat in 2004 als grap begon, werd uiteindelijk een serieuzere bezigheid. De mannen vormden ’n supertrio dat zich, gewapend met hun muziekinstrumenten sterk maakte voor een 60 minuten durend muzikaal, swingend en gezellig feest. Hierbij werden de kinderen geprikkeld om mee te zingen en te springen. Bestaande kinderliedjes (van In de maneschijn naar de Kabouterdans tot De wielen van de bus en Tsjoe Tsjoe Wa aan toe), werden door deze mannen getransformeerd tot hippe melodieën middels rock, reggae en jumpstyle invloeden. Deze kinderhelden prikkelde een ieder om uit volle borst mee te zingen en te springen. Kortom een cool kinderpopconcert.
Met hun optredens, op o.a. het Funpop Festival (met bands als Jan Smit, Ali B, Jim en de Gebroeders Ko), het Last Minute Summer Event, en een voorprogramma van Kus en Chipz, en talloze andere dorpsevenementen van Limburg tot Den Helder probeerden de mannen op hun eigen manier het culturele erfgoed in ere te houden.

Meerdere filmpjes zijn te checken op youtube: https://youtu.be/06rsmYdaIo8